Nederland digitaliseert.

Nederland digitaliseert. De bibliotheek helpt!

Wil je leren hoe je zelf je digitaal zaken kunt regelen met bijvoorbeeld de gemeente, de belastingdienst, de Sociale Verzekeringsbank of je zorgverzekeraar? De computercursus Digisterker helpt je op weg.

Wat leer je bij Digisterker? • Een DigiD aanvragen, gebruiken en aanpassen • De DigiD-app installeren en gebruiken • Informatie opzoeken bij overheidsdiensten • Gebruik maken van ‘mijn’ omgevingen, zoals afspraken maken of persoonlijke aanvragen doen via Internet • Berichten lezen in de Berichtenbox van mijn overheid

Digisterker is bedoeld voor mensen die al een beetje met internet kunnen omgaan: je kunt werken met een toetsenbord en muis, hebt een e-mailadres en thuis internet. Nog geen ervaring met computers en internet? Volg dan eerst de cursus Klik&Tik in de bibliotheek!

Waar en wanneer De cursus bestaat uit 4 lessen. Het is gratis, ook voor niet-bibliotheekleden. Aanmelden kan via telefoonnummer 0492 – 323245. Er wordt dan om de volgende gegevens gevraagd: naam, e-mailadres, telefoonnummer, woonplaats en wel of niet in bezit van DigiD.

Data: vrijdag 27 september, vrijdag 4 oktober, vrijdag 11 oktober, vrijdag 18 oktober

Tijd: 09.30-12.00 uur

Plaats: Sint-Jangebouw Boekel